Please fill this field

Descriere

Cuvinte de bun venit

AFCO Chair Tajani AFCO Chair Tajani
AFCO Committee Chair © European Union 2019 - EP
Bine ați venit pe paginile web ale Comisiei pentru afaceri constituționale (AFCO), care se ocupă de aspectele instituționale ale procesului de integrare europeană, în special de punerea în aplicare a tratatelor și, dacă este necesar, de modificarea acestora. Comisia AFCO este competentă și pentru chestiunile legate de Regulamentul de procedură al Parlamentului European.

Adesea percepute ca fiind prea abstracte, chestiunile legate de instituții și mecanismele de decizie sunt esențiale pentru a permite Uniunii să atingă obiectivele în materie de politici dorite de cetățeni. În cursul acestei legislaturi, comisia noastră va urmări ca UE să devină mai eficientă, mai democratică, mai transparentă și mai apropiată de cetățeni.

Printre altele, vom lupta pentru a impune dreptul de inițiativă legislativă al PE și pentru a asigura puteri reale comisiilor sale de anchetă. Printre preocupările noastre se vor număra și chestiuni precum legislația electorală europeană, statutul partidelor politice europene, inițiativa cetățenească europeană sau registrul lobbiștilor.

Un alt subiect foarte important este retragerea Regatului Unit din UE. Comisia AFCO va asigura protejarea intereselor întregii Uniunii și a drepturilor tuturor cetățenilor europeni care își au reședința în Regatul Unit sau ale britanicilor care își au reședința pe continent.

Antonio Tajani
Date de contact