În trecut 

Parlamentul European a evoluat semnificativ de-a lungul anilor, acumulând din ce în ce mai multe responsabilități și crescând în importanță. În timp ce Adunarea, predecesoarea Parlamentului, nu avea decât rolul de a supraveghea, Parlamentul de astăzi este unica instituție UE aleasă direct, care are responsabilitatea de a reprezenta interesele oamenilor. În plus față de deciziile asupra noii legislații, Parlamentul este responsabil cu supravegherea instituțiilor UE și promovarea drepturilor omului în și în afara Europei. În această secțiune, găsiți informații despre cum s-a dezvoltat Parlamentulul de-a lungul timpului.

Alegerile anterioare 

Deputații în Parlamentul European sunt aleși în alegeri directe care au loc pe întreg teritoriul UE, începând din 1979. Aflați care sunt cifrele interesante despre ultimele alegeri, precum și datele istorice privind componența politică a Parlamentului, prezența la vot și procentul femeilor alese deputat.

PE și tratatele 

Modificările tratatelor europene au extins treptat competențele Parlamentului. Citiți despre evoluția legislației primare a UE și despre impactul său asupra Parlamentului.

Arhivele istorice 

Consultați izvoare istorice, articole și studii și descoperiți contribuția Parlamentului la integrarea europeană.

in the past    
 

Parlamentul European: cronologie

Consultați lista noastră cronologică pentru a afla cum a evoluat Parlamentul European de-a lungul anilor și vizionați fotografiile și clipurile video realizate în cadrul evenimentelor istorice care au dat formă Parlamentului.

Arhivele istorice

Arhivele istorice reprezintă înregistrarea oficială a activităților Parlamentului European de la crearea sa, în 1952, dispunând de o colecție unică de cărți și reviste referitoare la istoria integrării europene, păstrate în Biblioteca istorică.